Pris för en Thuja Smaragd? Vad Måste du Se Upp Med? 

  En viktig regel när det gäller priset på thuja smaragd är att du får vad du betalar för   

Vanligt förekommande frågor och svar:

  • Varför är det så stor prisskillnad på thuja smaragd online?
  • Varför är billiga plantor i slutänden ofta ett dyrt inköp?
  • Hur förhindrar man att man inom ett halvår måste byta ut stora delar av häcken. 

GRATISGUIDE
“Ge din nyplanterade häck bästa möjliga starten"

Upptäck våra Förmånliga Thuja Smaragd Priser
+ 500 kr Rabatkod!

Din integritet är skyddad

En stor fördel med den tid vi nu lever i är att det nu är lätt att köpa thuja smaragd via internet. Naturligtvis kan du också gå till Plantagen eller Blomsterlandet för att köpa thuja smaragd men du får då ofta betala det dubbla jämfört med att köpa via internet. Dessutom måste du själv transportera dina plantor hem till dig och utsätter plantorna för oönskad stress.

 Se då till att:

  • Hur många smaragdthujor du behöver för hela din häck avgör den totala kostnaden för din smaragd häck. Om du köper tunna thuja smaragd plantor i höjden150cm för 200 kr styck och du har 3 plantor per meter för att få insynsskydd  så kommer du att betala 600 kr per meter. Men föreställ dig att du köper smaragd för 275 kr styck men där du bara behöver plantera två plantor per meter för insynsskydd, då blir priset per meter är 550 kr! Inte nog med att du sparar 50 kr per meter, du har också bättre inssynsskydd, tjockare thujor är bättre odlade, och du behöver plantera färre thujor och spar därför tid.
  • Thuja smaragd växer långsamt: 15-30cm per år. En thuja smaragd 150cm är ofta 5 till 7 år gammal och underskärs eller omplanteras flera gånger. Det tar tid och  plats för att odla dem. Detta återspeglas i priset. Det är också möjligt att få dem att växa snabbare genom användning av ytterligare gödselmedel. Då är de redan i önskad höjd inom tre till fem år men dessa plantor är ofta de tunna och glesa thuja smaragd som du finner hos billiga leverantörer. Det som händer med en sådan planta när den sålts och skall planteras om, är att den blir stressad. All energi växterna kan uppbåda går till rotningsprocessen. Det kan ta 1-2 tillväxtperioder innan den hunnit att ta igen sig.

    Det kluriga är att man ofta inte kan se skillnaden på en sådan häckväxt förrän efter några månader, eftersom den först då blir blek och har inte växt någonting eller mycket lite. Köp bara häckplantor av odlare som kan svara på hur länge plantan växt och hur den odlats!

Upptäck våra Förmånliga Thuja Smaragd Priser

Copyright 2016 (c) All Rights Reserved
Integritetspolicy - Disclaimer

Discover our best prices